esmaspäev, juuni 5

inta omri*...

väike video, kus esinevad legendaarsed samia gamal ja farid el atrash. farid oli mingi süüria prints, kes põgenes egiptusesse, hakkas lauljaks ja kuulsaks ning jõi ennast lõpuks surnuks. kõik egiptlased teavad teda. samia on legendaarne tantsija, kes on esinenud umbes sajas miljonis filmis ja olnud abielus ka faridiga. tema on ka nüüdseks surnud.

samia ja farid olid tegijad millalgi 40ndatel aastatel. tänapäeval on egiptuse superstaar näiteks dina, kes on ka soomes käinud esinemas ja oma stiili õpetamas. dina tantsu on näha siin (taht shebbak) ja siin (hirmsad riided, kuid tants on hea). mina isiklikult ei saa aru, miks dina püüab kõiki kogu aeg oma miniseelikutega ja supermini-tissihoidjatega shokeerida. võiks ju normaalsemalt riietuda... aga noh, superstaari asi. ise teab, mis teeb. kuigi kuulu järgi keeras egiptuse valitsus paar aastat tagasi dinale mingi käki, ja ta olevat hakanud kasutama veidi katvamaid esinemisriideid.

üks minu tänapäeva lemmikuid on randa, kes teeb jumalikke värinaid. ahhhh. video kvaliteet pole muidugi kiita, aga siiski on näha, et tots oskab tantsida ega rabele niisama.

dina stiil on nii kuulus, et seda esitavad ja õpetavad ka teised puusakeerutajad. ise olen olnud kunagi mingi saksa tantsijanna dina-kursusel. siin tanstib ka keegi eurooplane dina moodi. täitsa äratuntavas stiilis isegi...

*oled mu elu (araabia keeles)

Kommentaare ei ole: