esmaspäev, mai 15

night in tunisia...

käisin ükskord tuneesias. seekord polnudki ekstreemreis kohalikesse oludesse. olin stiilipuhas turist. vahepeal käisin natuke ainult kohalikega sõbrustamas. mul üks tuttav elab tunises. pealinnas, noh. ja ma käisin tal siis külas õhtust söömas ja tema perekonnaga tutvumas. nad vist arvasid, et saavad järjekordse soomlasest minia. neil üks juba on. kuid ei saanud sest asjast siiski asja. möllasime niisama mööda tuneesiat.

kuidas kaks tuneesia noormeest ja üks skandinaavia neiu ennast lõbustavad? noh, päeval käiakse läbi mediinad ja basaarid ja muud vaatamisväärsused. õhtul võetakse auto ja sõidetakse mingisse kohvikusse, kus iga mees joob kuus õlut. siis sõidetakse autoga mööda turismilinnakest ja otsitakse ööklubi. kuna neiul pole dokumente kaasas, siis tuleb turvamehi moosida. moositakse õnneks ära. seejärel juuakse ennast klubis veel rohkem täis, nii et tantsimisest ei tule kuigi head nahka. skandinaavia neiu igavleb, sest tema kaaslane tahaks tal ainult kaelas rippuda. huvitav ja õudne oli küll. lõbu polnud eriti palju.

shoppamine on araabia maades üks omaette kunst. kõige parem on siis ostoksil olla, kui tegelikult mitte midagi ei vaja. nii on kerge hinda alla kruvida, sest vabalt võib ju ka minema kõndida. ning hind läheb alla alati just hetkel, kui klient on juba ukselävel. raskest puust elevandi ostsin ühest poest päris kalli hinnaga. kuigi püüdsin ka korralikult tingida. ilmselt olin liiga äpu. kuid elevandid meeldivad mulle tohutult. oli pakko ostaa!

peatusin linnakeses nimega hammamet. mõned sealsed turupoisid olid väga nunnud. me saime nädala jooksul headeks sõpradeks. käisin nendega koketeerimas ja jasmiiniteed joomas. soomes ju mulle eriti komplimente tänaval ei hõiguta. sellepärast peab vahel kuumal maal hingel lihtsalt puhata laskma. ostsin endale ka teeserviisi. väikestesse klaasidesse kallatakse magusat jasmiiniteed ja peale raputatakse piiniaseemneid. jasmiin oli tuneesias üldse igal pool. sellest tehti kimbukesi ja kaelakeesid. taksodes oli armatuurlaua peal hunnik jasmiiniõisi. jasmiini kantakse kaasas ilmselt selleks, et kui kuskilt tuleb paha haisu (seda ikka tuli parasjagu), siis on hea lilli nuusutada. läbi lillede, ühesõnaga.

parim elamus tuneesias oli öö. sametpehme, jasmiinilõhnaline, kuupaisteline, tähesärane. meri kohises. minareet laulis usklikke palvetama...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

annushka ütles ...

heh, vahvad need reklaamijad :) igatahes tõstavad enesetunnet. minu jutt on ikka really amazing ja kasulik info pealekauba. ikka täitsa tasub kirjutada seda blogi ja valgustada maarahvast :P