kolmapäev, jaanuar 31

oye, mi cuerpo pide salsa...

lähen homme salsat tantsima. ma vahetevahel käin. leidsin täna oma lemmiksaidilt ka lahedaid tantsuklippe. siin on mingid tegijad kuuba kutid venemaal tsikke tantsitamas. kutid ärplevad oma oskustega, aga tibid on küll tuimavõitu. nad on lihtsalt rekvisiit või nii. mulle isiklikult ei meeldi tantsida mehega, kes liialt enesele keskendub ja ainult oma trikkide peale mõtleb. mees peab ikka värki juhtima. ega need mehed juhivadki. ainult et naised pole nendega ühel planeedil.
siin on ilmselt samad inimesed, kuid juba mõnusal olengul. rahvas lihtsalt naudib tantsimist, ei püüa eriliselt esineda. seda on hea vaadata. ja naine oskab ikka ka midagi teha, mitte ei tammu jalalt jalale.

kunagi mingis blogis keegi uuris, et misasi see bachata on. siin on väga hea näide selle tantsu kohta (võrdle eesti stiiliga!). bachata võib olla veidi igav, kui mees keerutada ja poose vahetada ei mõista. aga kui mõistab, siis on nummi. võib tantsida rahulikult ja tundega...

rõõmus ja suhteliselt lihtne tants on merengue (videol eesti mees marsib, tegelikult tuleks puusi nõksutada, nagu naine teeb. aga noh, hea, et põhjamaa mees niigi kaugele jõudis. *irw*). sammud on väga kerged, keerutused samad, mis salsas. minu kõigi aegade lemmik merenguelugu on suavemente. kuulsin seda esimest korda ammu peterburis, aga ikka veel ajab see viis mulle sipelgad naha alla.

lisaks veel minu jaoks uus tutvus, el baile de la botella dominikaani vabariigist. väga huvitav versioon ladinaameerika tantsudest. sest tavaliselt on pudelitants brasiilias ja terves ladinaameerikas üks igavene pornuha, aga see oli vahva. ¡arriba, arriba!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kui ma soome tulen ja sulel külla satun, siis me peame ka ilmtingimata salsat tantsima minema. sa võid mulle paremad nipid kodus selgeks õpetada.

annushka ütles ...

aajee, chiquita! kindlasti lähme. ja nippe õpetan ka nii et teeme salsaklubis kõigile kuus-null :) tule juba!!!

me võime eelsoojendust teha oslos järgmisel laupäeval. eksju?

Anonüümne ütles ...

ex ma kunagi ikka tulen enne mai lõppu, sest siis mu pilet lõpetab kehtivuse. huvitav kas kuskil mingeid pikkasid pühasid on, mille varjus soome plagada ja no nii ikka kauemaks redutama jääda.

Anonüümne ütles ...

on ju lihavõttepühad. ma täpselt küll ei mäleta, millal, aprillis kuskil. uuri järgi :)